Moamer Kasumović / - SKRINšOT/N!
29/09/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Moamer Kasumović biće upisan u registar pedofila Crne Gore, potvrđeno iz Ministarstva pravde

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović, koji je 2023. godine osuđen zbog bludnjih radnji nad maloljetnikom, naći će se u registru pedofila Crne Gore, potvrdilo je Ministarstvo pravde.

Uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano je da se u nju uključe i osobe osuđene za krivična djela od stranih sudova i to crnogorski državljani, strani državljani i lica bez državljanstva koji su rođeni na teritoriji Crne Gore i strani državljani i lica bez državljanstva koji su stalno nastanjeni u Crnoj Gori, za koje su podaci dostavljeni Ministarstvu pravde. Prema saznanjima iz ovog ministartsva Kasumović koji je rođen u Crnoj Gori (grad Bijelo Polje), i trenutno živi i radi ovdje biće upisan u registar.

Podsjetimo, Kasumović je 2021. godine prijavljen zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom.

On je nakon drugostepene presude, donesene 2023. godine na Opštinskom sudu u Sarajevu, dobio kaznu od godinu dana zatvora.

Glumac serije „Lud, zbunjen, normalan“ osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Prema zakonu u BiH, kazna do godinu dana se može otkupiti, bez obzira na krivično djelo. Tako je Kasumović uplatio iznos od 36.500 KM (100 KM po danu kazne) i sebi kupio slobodu.

U tom periodu se ovaj glumac iz Sarajeva vratio u rodno Bijelo Polje. Bez obzira na presudu, koja do prije nekoliko sedmica nije bila poznata javnosti, bio je aktivan u pozorištu, te je ostvario i nekoliko uloga u serijama.

Od otkrivanja ovog događaja, Kasumović je ostao bez angažmana u pozorištu u Bijelom Polju, kao i bez nekoliko planiranih glumačkih uloga. Nije se oglašavao o cijeloj situaciji.

Nakon što je osuđen za bludničenje nad maloljetnikom: Kasumoviću otkazana saradnja u Crnoj Gori

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 15:15