ilustracija / - SHUTTERSTOCK
06/08/2024 u 15:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na Jarinju zaustavljen kombi Pošte Srbije sa pismima

Kosovska policija danas je zaustavila kombi vozilo Pošte Srbije sa pismima, na redovnoj liniji reda prevoza Raška – Gračanica, na prelazu Jarinje.

Vučić: Kurtijevo ponašanje pokušaj izazivanja ratnog sukoba, saopštenje EU sramotno

Kako se navodi u saopštenju Pošte Srbije, nakon jučerašnjeg upada u devet poslovnica u četiri opštine na sjeveru Kosova, koje su od juče zatvorene, a dokumentacija zaplenjena, dok su direktor i upravnici privedeni na informativni razgovor, danas je zaustavljena i privatna prepiska, pošiljke sa pismima za korisnike na sjeveru Kosova.

- Najnovija akcija kosovske policije pogoršava situaciju i pojačava zabrinutost među srpskim stanovništvom, te ukazujemo na hitnost rešavanja i smirivanja tenzija, obustavljanja svih djelovanja koja su protivna ranije postignutim sporazumima i omogućavanja neometanog funkcionisanja poštanskog saobraćaja na sjeveru Kosova- navode.

Dodaju da zatvaranje filijala Pošte Srbije ima ozbiljne posljedice za srpsku zajednicu i zaposlene, budući da je vitalna institucija, stub i važan činilac svakodnevnog života Srba i drugog nealbanskog stanovništva na sjeveru Kosova.

- Mnogi i mahom stariji građani oslanjaju se na naše usluge za svakodnevne transakcije, tokom privrednog, ekonomskog i svakodnevnog funkcionisanja. Današnji čin nasilnog zaustavljanja prenosa pisama, između ostalog, otežava kontakt među porodicama, što dodatno pojačava osjećaj nesigurnosti u kontekstu etničkih tenzija- ističu.

Navode da je prioritet Pošte Srbije da se situacija riješi mirnim putem, građanima omoguće usluge i zaštite objekti, imovina i  zaposleni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:36