Aleksandar Vučić / - SCREENSHOT INSTAGRAM
05/08/2024 u 23:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Kurtijevo ponašanje pokušaj izazivanja ratnog sukoba, saopštenje EU sramotno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, u vezi zatvaranja ekspozitura Pošte Srbije na sjeveru Kosova, da je to ponašanje Aljbina Kurtija pokušaj izazivanaj ratnog sukoba, a za saopštenje Spoljne službe EU ocijenio je da je sramotno i bezobrazno.

- Kurtijevo ponašanje je pokušaj izazivanja ratnog sukoba. Mi ne želimo rat. Želimo da sačuvamo mir. Ali on to radi smišljeno, organizovano i uz podršku pojedinih zapadnih sila- rekao je Vučić, prenosi Kosovonline.

Stano: Zatvaranje ekspozitora Pošte Srbije kršenje sporazuma iz dijaloga

On je, u izjavi novinarima naglasio da je saopštenje Spoljne službe EU sramotno i bezobrazno, zato što u njemu pozivaju na razgovore o ponovnim protipravnim i jednostranim potezima Kurtija.

Kurti: Kosovo nema međuetničkih problema, samo jezičkih barijera

- Oni pozivaju zbog ponovnih Kurtijevih protivpravnih jednostranih poteza idemo da razgovaramo. Sledeći put kada bude pobio 20 ljudi, mi ćemo ponovo ići da razgovaramo, kakvu god glupost da uradi, nas zovu da razgovaramo- rekao je.

Podsjetio je da postoji sporazum o telekomunikacijama, Pošti Srbije iz 2015.godine, i da je on brutalno pogažen.

Petković: Kurti direktno provocira ratni sukob, a sve naočigled međunarodne zajednice

- Tekst saopštenja je namjerno ublažavan zbog dvije članice EU koje uvijek ublažavaju sve stavove koji treba da idu protiv Prištine i Kurtija i poksusavaju da nas naprave budalama. Veoma sam zabrinut. Dalje neću da govorim jer se plašim da bi mogao da naštetim interesima zemlje i svog naroda. Lično sam razgovarao sa Miroslavom Lajčakom, proslijedio im nedvosmislenu poruku pa ćemo da vidimo šta će da rade. Velika bezobrazna i bezobzirna gospoda- podvukao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:12