/ foto youtube
28/11/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пахор: Проширење ЕУ једини одговор на раст национализама

Пахор је, након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем, навео да Унија мора боље да се посвети процесу проширења

Једини одговор на раст национализма и идеје о промјени граница на Западном Балкану јесте проширење Европске уније, поручио је предсједник Словеније Борут Пахор.

Пахор је, након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем, навео да Унија мора боље да се посвети процесу проширења.

- Забринут сам због неких процеса на Западном Балкану и неких изјава које можемо да чујемо. Мислим да на њих можемо да одговоримо само брзим, успјешним ширењем ЕУ на тај дио Европе- рекао је Пахор.

Он је навео да је процес укључивања Западног Балкана у ЕУ сувише спор и да због тога поново јачају политички национализми и изјаве о промјенама граница које угрожавају мир и безбједност у региону.

- Једини одговор на раст национализма и идеје о промјени граница на Западном Балкану јесте проширење Уније. ЕУ има одговорност да се томе посвети боље него што се посвећује сада- навео је Пахор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:00