Фото: Спутњик / - Фото: Спутњик
21/12/2021 u 18:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин о бомбардовању Југославије: САД уништила ту државу због својих интереса

Он је подсјетио на сукобе и проблеме са којима се суочавала тадашња Југославија, али је запитао ко је дао право Американцима да бомбардују једну европску престоницу

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин говорио је данас о геополитичком односу снага у свијету и некажњивости САД за све злочине које су починили широм свијета.

- Наши амерички партнери, да их тако назовемо, претходних година су, како би наводно осигурали своје интересе и своју безбједност, хиљадама граница далеко од своје територије, радили су сурове ствари без икакве реакције Савјета безбједности УН. Југославија је бомбардована - под којим изговором? Гдје је Југославија, а гдје су САД? Уништили су ту државу - рекао је данас Путин на проширеном састанку колегијума Министарства одбране Руске Федерације, пише РИА Новости.

Он је подсјетио на сукобе и проблеме са којима се суочавала тадашња Југославија, али је запитао ко је дао право Американцима да бомбардују једну европску престоницу.

- Нико! Они су сами то одлучили, а сателити су потрчали за њима и климали главом. То је све међународно право - рекао је Путин.

Предсједник Русије је додао да су Американци ушли и у Ирак, разорили ту земљу и створили од ње легло међународног тероризма.

- Онда се показало да су их "обавјештајни подаци изневерили". А како су ушли у Сирију, шта, уз дозволу Савјета безбједности? Не. Раде шта год хоће - рекао је Путин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:25