Jakup Krasnići / - FOTO: PRINTSKRIN
16/08/2023 u 22:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sud u Hagu odbio zahtjev Krasnićija: Neće moći iz zatvora na odmor

Odbrana Jakupa Krasnićija zatražila je da on bude pušten na dvije nedjelje iz pritvora kako bi proveo neko vrijeme sa porodicom, ali je sud taj zahtjev odbio

Specijalni sud u Hagu odbio je zahtjev jednog od vođa terorističke OVK Jakupa Krasnićija za dvonedeljno puštanje na slobodu, prenosi Dukađini.

Odbrana Jakupa Krasnićija zatražila je da on bude pušten na dvije nedjelje iz pritvora kako bi proveo neko vrijeme sa porodicom, ali je sud taj zahtjev odbio.

- Pretresno vijeće je rješenjem od 17. jula 2023. godine odbilo zahtjev za privremeno puštanje na slobodu i naložilo produženje pritvora Krasnićiju. Sud u obrazloženju ističe činjenicu da je suđenje u ovom slučaju počelo, da su Krasnićijevoj odbrani objelodanjeni identiteti osjetljivih svjedoka, te da stoga treba izbjegavati svaki rizik od daljih zločina -  rekla je portparolka Specijalizovanih vijeća Kosova u Hagu Angela Griep za Dukađini.

Suđenje liderima terorističke OVK u Hagu počelo je 3. aprila, a Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići terete se za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti, ubistva, progone i mučenja. Oni su se izjasnili da nisu krivi, a u pritvoru su od 2020. godine.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:58