/ ILUSTRACIJA: GOOGLE
23/07/2022 u 14:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U BiH, Srbiji i Hrvatskoj izdat crveni meteoalarm

Moguće je i ometanje u dnevnim rutinama, zbog čega treba prekinuti aktivnosti na otvorenom

Hidrometeorološki zavodi u Bosni i Hercegovini (BiH), Srbiji i Hrvatskoj izdali su za danas crveni meteoalarm zbog visoke temperature. Stanovništvu se, u skladu sa preporukama Svjetske meteorološke organizacije, za ovakve vremenske prilike savjetuje da preduzme mjere opreza.

Moguće je i ometanje u dnevnim rutinama, zbog čega treba prekinuti aktivnosti na otvorenom, prenosi Radio Slobodna Evropa. Federalni hidrometeorološki zavod je objavio da je u BiH za danas na snazi crveno upozorenje zbog najavljene visoke dnevne temperature i UV indeksa.

Dnevna temperatura, prema najavama meteorologa, biće od 34 do 41 stepena, lokalno i koji stepen više. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je za danas crveni meteoalarm za područje cijele zemlje, zbog visoke temperature.

U Srbiji se očekuje najtopliji dan vrelog talasa, a temperatura če biti od 37 do 41 stepen. Već sjutra bi, kako se navodi, trebalo da dođe do pada temperature za oko pet stepeni i ponegdje se očekuje slaba kiša.

Tokom vikenda širom Hrvatske očekuju se visoke temperature zbog čega je izdat i crveni meteoalarm za gotovo sve regije, koji označava da vrijeme predstavlja vrlo veliku opasnost.

"Očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima od nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama", upozorio je hrvatski Državni hidrometeorološki zavod.

Crveni meteoalarm za danas je izdat za sve regije osim osječke i gospićke, za koje je na snazi narandžasto upozorenje. Za sjutra je na snazi crveno upozorenje za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 06:35