/ - FOTO: YOUTUBE ORA NEWS /ALBANSKA POLICIJA
26/11/2022 u 10:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ko se krije iza kokaina: Biznismen označen kao naručilac, uhapšen i fudbaler

Biznismen Zenel Červanaku osumnjičen je da je naručio pošiljku hemijskog đubriva gdje je otkriveno 430 kilograma kokaina, uhapšen je i direktor OST-a u Fieru Viktor Červanaku i fudbaler Denilson Červanaku sa devojkom

Policija je snimila dronom intervenciju policajaca u stanu za koji se sumnja da je pretvoren u laboratoriju za preradu kokaina u Fieru.

image
FOTO: YOUTUBE ORA NEWS /ALBANSKA POLICIJA

Do sada je uhapšeno deset osoba, a među njima ima i imena službenih lica koja su sumnjičena za trgovinu kokainom, prenose albanski mediji.

Riječ je o bivšem načelniku opštine Fratari u Fieru Viktoru Černavakuu. Trenutačno obavlja funkciju direktora OSHEE direkcije u Fieru.Červanaku je ranije bio funkcioner socijalističkih partija za područje Fiera i takođe dio sudskog postupka za ubistvo Faika Mirtaja 21. januara, piše Oranews.

Slučaj 430 kg kokaina: Isporuka prvo za Pirej, pa za Crnu Goru

Prema navodima policije, ni njegov brat nije ništa manje važan među osobama pod istragom. Zenel Cervanaku, poznat kao biznismen aktivan u višem sektoru, sumnjičen je da je naručio i pošiljku kokaina preko svoje kompanije.

image
foto: UPRAVA POLICIJE CG

Među osobama pod istragom je i Viktorov sin Denilson Cervanku, koji je takođe fudbaler saveza, kao i njegova vjerenica Endži. Ovaj 25-godišnjak je bio dio tima Dinama i nekoliko drugih klubova. Karijeru u sportu započeo je 2013. godine, a završio ju je 2017. godine.

(FOTO) UP: Zaplijenjeno 430 kg kokaina, uhapšeno deset osoba u Albaniji

- Julian Malaj je još jedan lik uhapšen za SPAK. Prema podacima Osoba za koju se sumnja da je imala ključnu ulogu u ovoj aktivnosti je Klydi Kodra, koja je poznata i po prezimenu Vironi. Prema policijskim podacima, on je prvi uhapšen zbog laboratorije za kokain- piše navedeni portal.

Prema presretnutim informacijama, Kodra je preuzeo odgovornost čuvanja tereta i prodaje droge dok je sa dva pištolja uhapšen u ulici Arbri.

Povećava se značaj luka Albanije i Crne Gore u trgovini kokainom

Kako je juče saopšteno iz crnogorske policije, zajedničkom akcijom službenika Uprave policije i Uprave prihoda i carina, u saradnji sa policijskim službenicima Republike Albanije i koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom Crne Gore i nadležnim državnim tužilaštvom Republike Albanije realizovana je višemjesečna međunarodna aktivnost kodnog naziva Port u Crnoj Gori, a kodnog naziva Konsistenca u Republici Albaniji.

image
foto: UPRAVA POLICIJE CG

 Ova akcija rezultirala je zaplijenom oko 430 kilograma  opojne droge kokain  i lišavanjem slobode deset osoba, državljana Republike Albanije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a uz primjenu mjere tajnog nadzora u odnosu na objekat, zajedno sa albanskim kolegama realizovali gore navedenu aktivnost i tom prilikom na teritoriji Republike Albanije zaplijenili oko 430 kilograma  opojne droge kokain, ulične vrijednosti oko 40 miliona eura. Takođe, ovom prilikom zaplijenjeno je više komada oružja (tri pištolja, tri automatske puške i veća količina municije različitog kalibra), tri vozila i oko 20 hiljada eura. Naime, 7. jula 2022. godine u Luku Bar iz luke Buenaventura – Columbia, brodom „Monte Cervino“ dopremljen je kontenjer u kojem se nalazilo organsko đubrivo raspoređeno na 20 paleta. Predmetni tovar je kroz Crnu Goru bio u tranzitu, dok je krajnja destinacija bila Republika Albanija- navode iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:44