/ foto youtube Republika -skrinšot
05/11/2021 u 22:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Веља Невоља: Нисам као неки који су похрлили на трибине, скинули траку капитену и дали интервју

Сваки појединац, казао је Беливук, сноси одговорност за своје поступке уколико дође до изолованих инцидената

Вељко Беливук, звани Веља Невоља, није крио нетрпељивост према вођама других навијачких група. Он је у разговору који је објавио Српски телеграф прво говорио о Милошу Радисављевићу Кимију. Након јачања клана Беливук-Миљковић, практично је избачен са трибине, а једно вријеме и из Београда, пише Курир.рс/Република .рс .

Ево шта је Вељко рекао о њему:

- Не вјерујем маркетингу. Нисам као неки који су похрлили на трибине, на утакмицу, скинули траку да сликају за новине, и дали интервју (случај када је Кими након утакмице скочио на терен и отргнуо траку из руке капитена Партизана Шћеповића, а потом сазвао конференцију заједно медији, прим. аут.). Срамота, срамота- казао је тада Веља Невоља.

Сваки појединац, казао је Беливук, сноси одговорност за своје поступке уколико дође до изолованих инцидената.

- Појављујете се на националној телевизији у емисији да бисте се посвађали са политичарем. Која је логика? За мене то није нормално. Када је погинуо противнички вођа навијача, изашли су у мајицама, ћутали су 29 минута, ни минут, 29 минута. И нико ништа није рекао о томе. Непосредно после Салетовог убиства несрећно је убијен младић, мислим да је навијач Звезде у Ваљеву. Баш ми га је жао, али он је као заштитар пребио тог типа. Момак је отишао кући по пиштољ, осветио се, не кажем да је у реду, жао ми је његове породице и све то, извини као човјек сто је страдао, али то показује колико је јадно патио је, како овај зликовац. А Сале кад је убијен, зликовац је убијен, ми смо зликовци, то ме боли. Увијек смо зликовци. Шта год да радимо, навијачи Партизана су вјечити негативци- говорио је Беливук.

(ВИДЕО) Беливик детаљно прича о политичарима, бункеру на стадиону..

Навео је тада и да Партизан и Звездина дјеца су играла и у Партизану и у Звезди и знала су ко су ти навијачи и све то.

- Кад нас виде, осим Салета Илића и још двојице, спуштају главе, а за то нема разлога. Ситуација је била, да се вратим на то, Марко Николић као тренер то може потврдити, јадали су се да немамо плате за играче, не морају плаћати, зашто играју лоше, каже своје родитеље сад избацују из стана, игра би требала кренути, каже не морамо плаћати стан. А Сале и ја сједнемо, одемо у Телеоптик и кажемо: "Ајмо набројати коме треба платити стан, ми ћемо платити стан, кад вам плате буду исплаћене вратит ћете." Нема интереса, нема рекета. Сви су били уплашени, нико није смио рећи јер је био увјерен да то радимо како бисмо их касније држали под контролом. И стварно смо то учинили са добрим намјерама јер знам како је то не имати. Далеко су од тога да немају, али немају сви плату од 10.000 еура, има момака који имају плату од 300 еура, а кад не добије плату три мјесеца, неће платити стан, отац му, мајка и супруга ће бити избачени на улицу. Како играти фудбал?- гвоорио је Беливук.

" Не једем лимуне у кући прије изласка да се намрштим "

Беливук, барем тако каже, не воли да га сматрају опасним типом.

– Имали смо ситуацију, сјели смо у један од најбољих кафића у Београду, дошли смо накратко, дошао је газда седми дан и рекао: “Хвала вам што нисте правили проблеме”. И ми смо тако збуњени, Сале и ја не разумијем, сједите, што се догодило. Каже: "Кад сте почели долазити овдје, очекивао сам да ће бити проблема." Погрешно ми је кад људи имају такво мишљење. Ја сам човјек који ће доћи јести и пити воду, сок, јести и на крају дио конобара изаћи насмијан. Цијели дан се смијем, не смијем се кад се ово догодило мом пријатељу (убиство Салета), али сам се цијели дан смијешио. А кад имам проблема, смијешим се. Нећу се мрштити, не једем лимуне у кући прије него изађем и намрштим се пред огледалом. Нас никад није палило ни да се зна наше име- говорио је Беливук.

Тада је Невоља покушао показати да су он и његови другови, заправо, обични људи. Говорио је о случају када је Дарко Ристић Меда (један од тројице са снимка страшне тучњаве испред стадиона када је претучен мушкарац из осигурања Милоша Вазуре), радећи као стражар, нокаутирао Зорана Јакшића. Србин који је вођа нарко картела у Перуу. Ево како то види Беливук:

(ВИДЕО) АУДИО-СНИМЦИ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: На jуг сам дошао са 30 динара! Чувао сам вође од "Забрањених"

- Меда ми је приватно пријатељ, то је сигурно. То је тип који нам осигурава осигурање у клубу. Дакле, није навијач, ништа. Случајно се са нама нашао тип (сјетите се тучњаве испред стадиона). Ово је момак из Крушевца, дечко, дошао је овдје да ради, да заради неки динар јер су слабе плате. Врло добар момак, прави момак, вјеруј ми. Кад га видиш таквог, кад сједне, знаш како сједи, скупи се ко дијете, јако је добар дечко, док се не догоди. Па нигдје не пише да је ухапшени био у Београду (сјетите се Јакшића), али како га је Меда нокаутирала. И твоја мајка. Не улазим у то, уопште ме не занима што је човјек направио, да ли је крив није крив, само кажем да је Меда наш пријатељ, то је неоспорно. Он је крив што се то тако представља, он је крив. Зна што је направио, не крије, јесам, није то, али то није једини снимак- навео је раније он.

(ВИДЕО) Беливук: Знам ко је убио Салета Мутавог, били смо као близанци

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:10