Александар Вулин / - РТРС
08/06/2021 u 19:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Хашки трибунал испунио своју сврху, Србе прогласио геноцидним, народе бивше СФРЈ додатно посвађао

Како оцијенио, казна доживотног затвора Младићу је освета, а не пресуда

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је данас да је пресуда бившем команданту Војске РС Ратку Младићу “пресуда правди”.

-Сваки дан даљег постојања Механизма је само начин да његови чланови наставе да примају велики новац и да своје лажи приказују као нашу истину”-навео је Вулин у писаној изјави.

Како оцијенио, казна доживотног затвора Младићу је освета, а не пресуда.

-Младић је крив, јер је одговорио на злочине Насера Орића, али Насер Орић није крив за поклане српске цивиле у Подрињу. Младић је крив, јер је командовао војском Срба у српским селима око Сарајева гдје су његови војници рођени и одрасли, али није крив Изетбеговић, јер у Сарајеву више нема Срба, али има масовних гробница. Успостављен не да би тражио правду и допринио помирењу, већ да би судио Србима, Хашки трибунал је испунио своју сврху. Србе је прогласио геноцидним, а народе бивше СФРЈ додатно посвађао и закрвио-навео је Вулин.

Младић је правоснажно осуђен пред Хашким трибуналом на доживотни затвор због геноцида и злочина против човјечности над несрбима током рата у БиХ, а жалбено вијеће одбацило је све жалбе Младићеве одбране, али и Тужилаштва.

Ратко Младић је у притвору у Схевенингену од 31. маја 2011, након што су га ухапсиле власти Србије, 26. маја те године, у Лазареву крај Зрењанина и изручиле Трибуналу.

Суђење је трајало од 16. маја 2012. до 15. децембра 2016. Током 530 радних дана, саслушано је 169 сведока оптужбе и 208 сведока одбране. У спис су уведене и писане изјаве још 214 сведока. Прихваћено је 9.914 доказних предмета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:16