фото: ИНСТАГРАМ / - фото: ИНСТАГРАМ
24/09/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лидери централне Европе против миграциjа и за то да жене више рађаjу

Повећање броjа европске дјеце од суштинског jе значаjа за очување европске хришћанске културе и других вјерских традициjа за будуће генерациjе, наводи се у заjедничком саопштењу

Конзервативни лидери из централне Европе поново су искористили самит о демографиjи коjи се одржава сваке друге године у Будимпешти да се изjасне против миграциjа и да позову жене да рађаjу више дјеце, као и за напад на политичке противнике, пише ЕУобзервер (ЕУобсервер), јавља Н1.

„Све-мушки“ форум на коjем су jуче говорили премиjери Мађарске Виктор Орбан, Чешке Андреj Бабиш и Словениjе Jанез Jанша, као и предсЈедник Србиjе Александар Вучић, иако jе био посвећен „породичним вриједностима“, био jе прилика за напад на „нови либерални политички марксизам“, миграциjе, зелени договор ЕУ и права жена, додаjе бриселски портал.

Вучић jе, како се наводи, указао на „нови либерални политички марксизам“ и рекао да се води „џихад владавине закона против оних коjи су непослушни“ а да се „нови джихад“ климатских промЈена користи за дисциплиновање земаља.

Чешки премиjер Бабиш успротивио се миграциjама као рЈешењу за демографска питања, док jе Орбан рекао да jе „забринут због доласка новог марксизма, нове Љевице… покрета буђења“, тврдећи да jе образовање дјеце о сексуалноj различитости – „нови марксистички програм буђења“.

– Вакцинисани смо против вируса буђења у централноj Европи – рекао jе Орбан коjи, како наводи ЕУобзервер, након сукоба са европским десним центром постаjе икона краjње деснице.

Како наводи бриселски портал, лидери су у Будимпешти потписали заjедничку декларациjу у коjоj се каже да породична политика треба да остане под националном jурисдикциjом.

– Повећање броjа европске дјеце од суштинског jе значаjа за очување европске хришћанске културе и других вјерских традициjа за будуће генерациjе – наводи се у заjедничком саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:56