са састанка / - са састанка
03/11/2021 u 17:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора ће дати пуни допринос у борби против илегалних миграција

Саговорници су исказали задовољство садржајном и квалитетном сарадњом ресора унутрашњих послова и сагласили се да има простора да се та сарадња у наредном периоду развија

Веома важна нам је и сарадња на плану борбе против илегалних миграција и Црна Гора ће на овом плану дати свој пуни допринос, поручио је државни секретар МУП-а Зоран Миљанић на састанку са парламентарним државним секретаром у Савезном Министарству унутрашњих послова Њемачке, Штефаном Мајером.

Саговорници су исказали задовољство садржајном и квалитетном сарадњом ресора унутрашњих послова и сагласили се да има простора да се та сарадња у наредном периоду развија.

Миљанић је истакао посвећеност садашњег менаџмента МУП-а и полиције борби против организованог криминала и корупције и казао да је недавно објављени Извјештај ЕК за Црну Гору потврдио да се напори на овом плану препознају, што ће бити подстрек да се настави са одлучном борбом против ових изазова.

Миљанић је упознао државног секретара Мајера са активностима које Министарство унутрашњих послова Црне Горе предузима на законодавном и стратешком плану, а осврнуо се и на значајне резултате на плану оперативног рада полиције.

- Циљ нам је да се  кроз  креирање одрживих рјешења обезбиједи квалитет планирања безбједносне политике, а кроз заједнички рад и координацију служби  ефикасни резултати, са фокусом на борбу против организованог криминала и корупције, нарочито корупције на високом нивоу - саопштио је Миљанић.

Ефикасно функционисање у овим областима, предуслов је за даљи напредак у поглављима 23 и 24.

Мајер је казао да Црна Гора има јасну европску перспективу и да на том путу може рачунати на подршку СР Њемачке.

СР Њемачка је искрен и поуздан партнер Црној Гори, а  бројне донације црногорском МУП-у доприносе  осавремењивању и јачању капацитета и ефикасности црногорске полиције.

 - Поред подршке коју пружамо у погледу опреме, успјешно сарађујемо и на другим пољима, истакао је.

Ресори унутрашњих послова двије пријатељске земље остаће посвећени даљем унапређењу односа, који ће се позитивно рефлектовати и на друге области. Реформске активности на пољу безбједности остају апсолутни приоритет, закључено је на састанку.

Састанку је присуствовао и амбасадор СР Њемачке у Црној Гори, Роберт Вебер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:00