Krokus siti hol poslije napada / - EPA EFE
26/03/2024 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šef ruske službe bezbjednosti tvrdi: Iza napada u Moskvi stoje SAD, Britanija i Ukrajina

Federalna služba bezbjednosti Rusije (FSB) za teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskvi okrivila je Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju i Ukrajinu

Šef Federalne službe bezbjednosti Rusije Aleksandar Bortnikov izjavio je da iza terorističkog napada u tržnom centru u Moskvi stoje SAD, Britanija i Ukrajina, kao i da je jedan od pokazatelja to što su napadači pokušali da prebjegnu u Ukrajinu.

U intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu Bortnikov je rekao da su za napad u Moskvi odgovorne ove tri zemlje.

- Mislimo da jesu. U svakom slučaju, sada govorimo o činjenicama koju imamo. Ovo je opšta, da tako kažem, informacija, ali već postoje određeni pomaci", rekao je on odgovarajući na pitanje novinara - prenose RIA Novosti.

Istovremeno, Bortnikov je pojasnio da naručilac još nije identifikovan, ali specijalne službe znaju ko je organizovao i vrbovao počinioce. On je dodao da će Ministarstvo učiniti sve da se identifikuju organizatori terorističkog napada.

Istovremeno, poznato je da je Kijev obučavao militante na Bliskom istoku, primijetio je šef FSB.

Prema njegovim riječima, teroristi su željeli da pobjegnu u Ukrajinu i tamo su ih očekivali. Bortnikov je dodao da su ruske specijalne službe učinile sve da do toga ne dođe.

- Banditi su namjeravali da odu u inostranstvo upravo na teritoriju Ukrajine. Prema našim preliminarnim operativnim informacijama, tamo su ih očekivali. Odaću vam malu tajnu: htjeli su da budu dočekani kao heroji na drugoj strani - naglasio je Bortnikov.

U jednom intervjuu koji je danas objavljen i sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev je rekao da Ukrajina stoji iza napada na "Krokus siti hol" kao i da ima mnogo indicija za to.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:40