Олаф Шолц / - Принтскрин
13/04/2022 u 17:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шолц: Иритантно је што у Украјини не желе њемачког предсједника

На питање ли лично планира посjету Киjеву, Шолц jе рекао да са Зеленским има редовниjе контакте него са било коjим западним политичарем

Њемачки предсjедник Франк-Валтер Штаjнмаjер желио би да посjети Украjину, а иритантно jе што тамо не желе да га приме, рекао jе данас канцелар Њемачке Олаф Шолц.

 - Предсjедник би желио да иде у Украjину и желио би да посjети предсjедника. Било би добро да га приме. Не желим да коментаришем даље. То jе мало иритантно, да се уљудно изразим, рекао jе Шолц.

На питање ли лично планира посjету Киjеву, Шолц jе рекао да са Зеленским има редовниjе контакте него са било коjим западним политичарем.

Штаjнмаjер, коjи се одавно залагао за помирење са Русиjом, рекао jе jуче да Киjев не жели да он дође у посjету. Украjински званичници касниjе су демантовали да jе предсjедник Владимир Зеленски одбио Штаjнервову понуду да дође.

Њемачки лист "Билд" писао jе да jе Зеленски одбио долазак Штаjнмаjера због његових блиских веза са Русиjом претходних година и његове вишегодишње подршке гасоводу "Сjеверни ток два", коjим би се удвостручио проток руског гаса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:38