Британски парламент / - нет
17/10/2021 u 14:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Велика Британија разматра увођење полицијске заштите за посланике

- Треба да попунимо пропусте по питању обезбјеђења посланика - рекла је Пател за телевизију Скај Њуз.

Британска министарка унутрашњих послова Прити Пател рекла је да влада разматра увођење полицијске заштите за посланике, послије убиства посланика за које се сумња да има терористички мотив.

 - Треба да попунимо пропусте по питању обезбјеђења посланика - рекла је Пател за телевизију Скај Њуз.

На питање о увођењу полицијске заштите за посланике у њиховим окрузима, министарка је рекла да се све опције сада разматрају и да је „низ мјера“ већ уведен од убиства посланика Дејвида Ејмса у петак.

Посланик Конзервативне странке Дејвид Ејмс (69) преминуо је, пошто му је нападач (25) нанио више повреда ножем током састанка са бирачима у једној цркви у Есексу у источној Енглеској, око 60 километара источно од Лондона.

Истрага о инциденту, повјерена антитерористичкој управи, открила је, према првим сазнањима, потенцијално екстремистичку исламистичку мотивацију нападача.

Ухапшени мушкарац је британски држављанин сомалског поријекла Али Харби Али, пренио је ББЦ.

Убиство посланика потресло је земљу и подсјетило на смрт лабуристичке посланице Џо Кокс, коју је у јуну 2016. убио десничарски екстремиста.

- Много се тога промијенило од убиства посланице Джо Кокс“, рекла је министарка Пател и додала да је то био доста интезниван период за посланике по питању безбједносних мјера и да је у међувремену много рада уложено на тим питањима.

 - Све смо промијенили око тога како радимо због развоја пријетњи у друштву - рекла је Пател и навела као примјер да су посланици више тражили од својих гласача да закажу састанке са њима унапријед.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:52