/ ФОТО ИЛУСТРАЦИЈА
06/10/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Еурополова кампања: Од фотографије до изнуде новца и сексуалних услуга

Из Еуропола су саопштили да ће млади широм Западног Балкана сада имати приступ ресурсима Еуропола на свом језику како би се заштитили

Једноставна фотографија могла би се претворити у непрестани циклус изнуде новца, сексуалних услуга или других ствари који се сматрају кривичним дјелима. Из Еуропола су саопштили да ће млади широм Западног Балкана сада имати приступ ресурсима Еуропола на свом језику како би се заштитили од ових забрињавајућих појава на интернету.

За додатне савјете посјетите страницу Кажи без кампање.

- У оквиру Европске мултидисциплинарне платформе против криминалних пријава (EMPACT), Словеније, Хрватске и Еурополова европски центар за кибернетичке криминалне јединице су ради успостављања стручне мреже на западној страни почеле са израдом извјештаја о стању борбе против овог ужасног злочина у регији. Како би употпунили напоре, европски видео запис „Реци не!“ преведен је на националним језицима Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине. Видео ће бити подјељен са родитељима, дјецом и наставницима ради подизања свијести на Западном Балкану о сексуалном злостављању дјеце- поручили су из Еуропола.

Ови десетоминутни видео приказују два тинејџера, дјечака и дјевојчицу, који злоупотребљавају интернетски експлоататор за финансијску корист, а појединачни сексуални приступници на мрежи траже додатни сексуални материјал.

(ВИДЕО) Приоритет спречавање и истраживање сексуалног злостављања дјеце

- Видео садржаји савјетују о томе како се такви злочини могу пријавити полицији. Европска полиција је у 2017. покренула кампању како би пружила савјете за оне који су били или ће се вјероватно поставити као жртве on -line сексуалне прилике и изнутра и који су промијенили механизме излагања и подршке- поручили су из Еуропола.

Видео је сада доступан на језицима сљедећих 29 земаља: Аустрија, Белгија, Бугарска, Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Њемачка, Грчка, Мађарска, Ирска, Италија, Латвија, Литванија, Малта, Холандија, Пољска, Португал, Румунија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска, Босна и Херцеговина, Молдавија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Норвешка, Србија, Швицарска, Украјина и Уједињено Краљевство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:51