Потрошачка корпа, илустрација / - LAZAR RUZIC
06/12/2021 u 17:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада Сјеверне Македоније замрзнула цијене основних намирница

Наjвише циjене тих производа се утврђуjу на ниво циjена коjе су примjењиване 1. децембра 2021. године у продавницама на велико и продавницама на мало

Влада Сjеверне Македониjе дониjела jе одлуку о одређивању наjвиших циjена основних животних намирница у продавницама на велико и мало.

Том одлуком се одређуjу наjвише циjене основних прехрамбених производа – хљеба, шећера, брашна тип 400, сунцокретовог уља, траjног млиjека са 2,8 одсто, 3,2 одсто и 3,5 одсто млијечне масти, свjежег меса и сухомеснатих производа, старог и младог сира.

Наjвише циjене тих производа се утврђуjу на ниво циjена коjе су примjењиване 1. децембра 2021. године у продавницама на велико и продавницама на мало.

Одлука ће се примjењивати до 31. jануара 2022, са могућношћу продужења ако ситуациjа на тржишту то и даље буде захтиjевала – истче се се у саопштењу Владе Сjеверне Македониjе.

Министар економиjе Крешник Бектеши jе на Феjсбуку обjавио да jе та одлука донесена на приjедлог његовог министарства и да су искључене циjене на привременим попустима коjе су важиле 1. децембра 2021. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:55