Махмуд Абас / - интернет
19/05/2021 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абас оптужио Израел за „тероризам и рат"

Израелско бомбардовање Газе данас jе осудио и министар спољних послова Пакистана Шах Мухамед Куреши, коjи путуjе за Њуjорк да би од Генералне скупштине УН захтевао обастављање израелских напада на Палестинце

Палестински председник Махмуд Абас оцијенио jе да Израел спроводи "организовани тероризам и рат" у Гази што jе кажњиво по међународном праву.

Абас jе, у говору коjи jе преносила телевизиjа, наjавио да Палестинци "Неће оклијевати да пред међународним судовима гоне оне коjи чине те злочине." Он jе на челу међународно признате Палестинске управе коjу jе екстремистички Хамас протјерао из Газе 2007. године.

Почетком ове године Међународни кривични суд jе покренуо истрагу могућих ратних злочина коjи су починили Израел и палестински естремисти током претходног рата у Гази 2014. године. Док палестински лидер оптужуjе Израел за „бруталне нападе на цивиле и намерно бомбардовање кућа“, Израел, међутим, тврди да гађа само упоришта есктремиста и избјегава цивиле коjе и упозорава пред неке своjе нападе.

Хамас и друге ексремистичке организациjе испалиле суи из Газе стотине ракета у Израел што се, као насумична ватра, сматра кршњем међународног права.

Израелско бомбардовање Газе данас jе осудио и министар спољних послова Пакистана Шах Мухамед Куреши, коjи путуjе за Њуjорк да би од Генералне скупштине УН захтијевао обастављање израелских напада на Палестинце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 03:27