Džo Bajden / - EPA
01/03/2024 u 21:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden najavio učešće SAD u slanju humanitarne pomoći Gazi

On je to rekao dan pošto je najmanje 115 Palestinaca poginulo i više od 750 povrijeđeno, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi, u metežu nastalom dok su jurili ka kamionima sa humanitarnom pomoći

Predsjednik SAD Džo Bajden je izjavio da će se SAD "narednih dana" pridružiti partnerskim zemljama u slanju humanitarne pomoći Gazi puštanjem iz aviona, prenosi N1.rs.

- Narednih dana pridružićemo se prijateljima u operacijama slanja humanitarne pomoći Gazi iz aviona - rekao je Bajden u Bijeloj kući prilikom prijema italijanske premijerke Đorđe Meloni.

On je to rekao dan pošto je najmanje 115 Palestinaca poginulo i više od 750 povrijeđeno, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi, u metežu nastalom dok su jurili ka kamionima sa humanitarnom pomoći i vatri koju su izraelski vojnici otvorili na njih.

Izrael je saopštio da su mnogi poginuli bili pregaženi u metežu vezanom za haos koji je nastao kada su izgladnjeli ljudi pohrlili ka kamionima sa pomoći i da su neki od izraelskih vojnika pucali na masu za koju su vjerovali da se kreće prema njima na prijeteći način.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:47