/ Нафтали Бенет - фото: YOUTUBE
07/06/2021 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бенет позвао Нетањахуа да напусти функцију премијера

За неколико дана нова влада ће положити заклетву. То није катастрофа, ни несрећа. То није ништа друго већ промјена владе, као што је нормално у свакој демократској земљи, рекао је Бенет

Лидер израелске партије Јамина, Нафтали Бенет, који ће, како се очекује, бити нови премијер Израела, позвао је Бењамина Нетањахуа, досадашњег предсједника Владе, да напусти ту функцију и допусти да земља крене даље.Тако преноси Н1, Бенет је у недјељу увече на конференцији за новинаре објавио да настоји да образује нову владу са такозваном „коалицијом за промјену“, што ће означити крај дугогодишње Нетањахуове владавине.

- За неколико дана нова влада ће положити заклетву. То није катастрофа, ни несрећа. То није ништа друго већ промјена владе, као што је нормално у свакој демократској земљи- рекао је Бенет.

Он је казао да „Израел није монархија“, да нико нема монопол на владавину и да се свака влада која постане корумпирана на крају смијени, јер је то природан здрав потез у свакој нормалној земљи.

Бенет је навео низ пријетњи упућених њему, његовој партији и осталим члановима нове коалиције, као и притисак на његову и још једну десничарску партију да минирају формирање нове владе.

„- слободи земљу како би могла да настави даље. Немој да оставиш само спржено тло иза тебе- поручио је Бенет.

Он је одбацио тврдње Нетањахуа и неких његових присталица да ће нова влада бити љевичарска и казао да ће бити „заправо десет степени десније од актуелне“.

Бенет је позвао предсједника парламента, Кнесета, Јарива Левина из Нетањахуовог конзервативног Ликуда да закаже гласање о повјерењу новој влади за среду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:45