/ - илустрација УП твитер
06/12/2021 u 09:08 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша лидерка Мјанмара осуђена на четири године затвора

Она је проглашена кривом по оптужбама за подстицање на неслагање и кршење правила о ковиду у складу са законом о природним катастрофама

Збачена лидерка Мјанмара Aung San Su Chi осуђена је на четири године затвора, што је прва у низу пресуда којима би могла да буде осуђена на доживотни затвор.

Она је проглашена кривом по оптужбама за подстицање на неслагање и кршење правила о ковиду у складу са законом о природним катастрофама. Su Chi се суочава са укупно 11 оптужби, које је све негирала, подсјећају агенције.

Она је у кућном притвору од фебруара када је војска извела државни удар, срушивши њену изабрану цивилну владу и затварајући бројне лидере. Вин Минт, бивши предсједник Мјанмара и савезник Su Chi из Националне лиге за демократију, такође је осуђен на четири године затвора под истим оптужбама.

Su Chi (76) је оптужена за низ оптужби, укључујући више тачака за корупцију и кршење закона о службеној тајни.

Портпарол новоформиране Владе националног јединства, групе коју чине продемократске личности и противници пуча, раније је рекао да се Su Chi не осјећа добро и да јој војни генерали спремају 104 године затвора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:00