Жозеф Борељ / - Дан
21/02/2022 u 09:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борељ: ЕУ спремила санкциjе Русиjи због Украjине

Борељ jе оциjенио да украjинске власти ниjесу ”у режиму панике”, али да су ”забринути” и да ”се осећаjу угрожено”, преноси Тањуг

Европска униjа (ЕУ) jе спремила снакциjе у случаjу даље ескалациjе украjинске кризе, иако се ради на томе да до тог критичног тренутка не дође, рекао jе шеф дипломатиjе ЕУ, Жосеф Борељ.

Он jе наjавио да ће сазвати ванредни састанак Савjета министара за спољне послове ЕУ и представити санкциjе када за то дође тренутак.

- Савjет jе таj коjи доноси ову одлуку на моj предлог. Ми смо спремни да то урадимо када дође тренутак и надам се, а радимо на томе да тренутак не дође - казао jе Борељ.

Он jе наjавио да ће да ће ЕУ министри у Бриселу разговарати са министром спољних послова Украjине, Дмитром Кулебом, о томе како да помогну Украjини, али и да понове своjу подршку ”наjкритичниjем тренутку, ако се он догоди“.

Борељ jе оциjенио да украjинске власти ниjесу ”у режиму панике”, али да су ”забринути” и да ”се осећаjу угрожено”, преноси Тањуг.

Поводом кризе у Украjини, шеф дипломатиjе ЕУ jе поновио да ЕУ и даље ради на свим могућим начинима да се дипломатским путем дође до рjешења, али и поручио да су санкциjе спремне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:06