/ Вакцинација - фото: Дан
20/05/2021 u 15:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Доступне вакцине ефикасне против свих сојева короне

Према подацима СЗО, широм региона који покрива дио централне Азије, број нових случајева пао је за 60 одсто за мјесец, са 1,7 милиона средином априла на 685 хиљада прошле седмице

Вакцине које су тренутно доступне и одобрене за сада су ефикасне против свих варијанти коронавируса, саопштила је Свјетска здравствена организација. Директор СЗО за Европу, Ханс Клуге, упозорио је да међународна путовања још треба избјегавати због "сталне пријетње и нових неизвјесности".

Према подацима СЗО, широм региона који покрива дио централне Азије, број нових случајева пао је за 60 одсто за мјесец, са 1,7 милиона средином априла на 685 хиљада прошле седмице.

- Идемо у добром смјеру, али морамо бити на опрезу. Повец́ање мобилности, физичке интеракције и окупљања могу да доведу до повец́ања преношења у Европи- рекао је Клуге, преноси Радио Слободна Европа.

Европска комисија (ЕК) објавила је данас да је склопила уговор о набавци додатних 1,8 милијарди доза вакцина Пфизер/Бионтецх против Цовид-19, у периоду 2021. до 2023. године, што је трећи уговор са компанијама које производе ту вакцину.

Према саопштењу ЕК, тим уговором ће се омогућити куповина 900 милиона доза постојеће и вакцине прилагођене варијантама вируса, уз могуц́ност куповине додатних 900 милиона доза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:29