Реџеп Тајип Ердоган / - Фото: Предсједник.РС
25/04/2022 u 22:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган: Бајденове изјаве о геноциду над Јерменима неисторијске

Бајденове изјаве на ту тему нису вриједне пажње јер су засноване на „лажним информацијама“ и да немају ефекта на Турску, казао је Ердоган

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган критиковао је данас изјаву предсједника САД Џозефа Бајдена да је током Првог свјетског рата над Јерменима у Османском царству почињен геноцид, називајући је неисторијском и заснованом на дезинформацијама.

- Амерички предсједник би требало јако добро да научи и познаје историју. Не можемо опростити овај покушај који има за циљ да изазове Турску у недостатку таквог (историјског) знања - рекао је Ердоган новинарима у Анкари након састанка Владе.

Додао је да Бајденове изјаве на ту тему нису вриједне пажње јер су засноване на „лажним информацијама“ и да немају ефекта на Турску.

Бајден је јуче поводом јерменског Дана сјећања, 107. годишњице, у писаној изјави навео да су „Османске власти 24. априла 1915. похапсиле јерменске интелектуалце и челнике заједнице у Константинопољу (Истанбулу). Тиме је почео геноцид на Јерменима, један од највећих масовних злочина у 20. вијеку“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:16