Астра Зенека, илустрација
13/06/2021 u 18:08 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Европска агенција за љекове: Астразенеку не давати старијима од 60 година

Шеф радне групе ЕМА-е за коронавирус рекао је за италијански лист "Стампа" да је став агенције и даље да, у контексту пандемије, корист од вакцине премашује могуће ризике код свих старосних група

Европска агенција за љекове (ЕМА) саопштила је данас да би требало избјегавати давање вакцине Астразенека против коронавируса старијима од 60 година, због бојазни од ријетке појаве згрушавања крви, јавља МИНА.

Шеф радне групе ЕМА-е за коронавирус, Марко Кавалери рекао је за италијански лист "Стампа" да је став агенције и даље да, у контексту пандемије, корист од вакцине премашује могуће ризике код свих старосних група, преноси Ројтерс.

Кавалери је навео да, с обзиром на то да епидемија јењава и да су млади мање изложени ризицима повезаним са коронавирусом, ЕМА сматра да би за њих било боље да користе вакцине на бази мРНа технологије, као што су Модерна или Фајзер.

Он је казао да се та препорука односи и на старије од 60 година и подсјетио да су Француска и Нјемачка одлучиле да избјегавају Астразенеку и за старије од 60 година.

Izdvojeno

23. jul 2021 13:10