ilustracija / - SHUTTERSTOCK
08/10/2024 u 20:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hezbolah tvrdi da je potisnuo izraelske vojnike na jugu Libana

Libanski pokret Hezbolah saopštio je danas da je potisnuo izraelske vojnike koji su se "ubacili" na jug Libana blizu položaja UN mirovnih snaga u toj zemlji (Unifil).

Posle slabljenja palestinskog islamističkog Hamasa čiji napad na izraelsko tle 7. oktobra prošle godine je pokrenuo smrtonosne operacije u pojasu Gaze, Izrael sada vodi otvoren rat protv Hezbolaha, saveznika Hamasa.

Libanski pokret je saopštio da je potisnuo iza granice izraelske vojnike koji su se ubacili blizu jednog položaja plavih šlemova u pograničnom selu Labunu.

Portparol izraelske vojske Nadav Šošani rekao je da su oni u stalnom kontaktu sa Unifilom da bi bili sigurni da njihovi pripadnici ne budu uhvaćeni u razmeni vatre Hezbolaha i izraelskih snaga.

(UŽIVO) Netanjahu potvrdio smrt Nasralahovih naslednika; Sirijski mediji: Izrael gađao Damask, ima žrtava

Oko 10.000 vojnika UN raspoređeno je na jugu Libana duž duge plave linije koja označava granicu između Libana i Izraela.

Unifil je u nedelju osudio operacije izraelske vojske blizu jednog od njihovih položaja u pograničnom selu Marun al Ras i ocijenio ih kao „ekstremno opasne“.

Hezbolah tvrdi da je pozvao svoje borce da ne intervenišu i ne ugrožavaju vojnike UN-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 20:18