ПРОЈЕКТИЛ, ИЛУСТРАЦИЈА / - AP
11/03/2022 u 20:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Индија случајно испалила пројектил на Пакистан

Сазнали смо да је пројектил пао на подручје Пакистана. Иако дубоко жалимо због овог инцидента, велико нам је олакшање то што нико није страда, наводи се у саопштењу индијског министарство одбране

Индија је у петак саопштила да је пројектил којим је ове недеље погодила Пакистан испалила случајно “услед техничког квара”,  изнијевши тако своју верзију приче након што је Пакистан позвао њеног амбасадора на консултације.

Индија је навела да се квар, који је проузроковао испаљивање пројектила, догодио приликом рутинске контроле.

- Дана 9. марта 2022, током рутинског процеса одржавања, технички квар је довео до случајног испаљивања пројектила”, навело је у свом саопштењу индијско министарство одбране, преноси Н1.

- Сазнали смо да је пројектил пао на подручје Пакистана. Иако дубоко жалимо због овог инцидента, велико нам је олакшање то што нико није страдао - додаје се.

Наведено је такође да је индијска влада о овоме “заузела озбиљан став и наредила истрагу на високом нивоу”.

Високи пакистански функционер рекао је за Ројтерс, под условом да остане анониман, да је инцидент подигао узбуну и да је могао да ескалира у “критичну ситуацију”.

- Њихова објава да је ријеч о пројектилу била је врло ноншарлантна. Шта то говори о њиховим безбједносним механизмима и техничкој стручности за руковање тим врло опасним оружјем? - упитао је пакистански функционер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:31