Kamala Haris / - SHUTTERSTOCK
14/09/2024 u 23:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izbori u SAD: Kamala Haris se fokusira na Pensilvaniju, Mičigen i Viskonsin

Potpredsjednica SAD i kandidatkinja demokrata za predsjednika na novembarskim izborima Kamala Haris zakazala je mitinge u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu, a njena kampanja se fokusira na države "plavog zida", što je termin koji označava države u kojima su demokrate uvijek pobjeđivale.

U utorak, Haris će imati intervju sa Nacionalnim udruženjem Afroameričkih novinara u Filadelfiji. Dva dana kasnije, pridružiće se Opri Vinfri u Mičigenu na onlajn događaju „Ujedinimo se za Ameriku“, sa 140 lokalnih organizacija, prenosi N1.

Posjeta Haris Viskonsinu u petak biće njena četvrta od kada je u julu dobila predsjedničku nominaciju. Aktivisti u Viskonsinu su pokucali na više od 500.000 vrata, a od prošlonedeljne debate sa Trampom izborni štab je prijavio više od 3.000 novih volontera.

Haris: Biračima se ipak duguje još jedna debata

Čak i prije nego što je demokratski predsjednik Džo Bajden završio kampanju za reizbor i napravio mjesto za Haris, demokrate su imale bolju infrastrukturu za kampanju u državama u kojima je ishod neizvjestan.

Tim Kamale Haris, koji uključuje njen izborni štab i saveznički komitet za političku akciju, ima više od 280 miliona dolara u televizijskim i radio rezervacijama, za period od utorka do dana izbora, podaci su kompanije za praćenje medija Adimpakt (AdImpact).

Trampov tim ima rezervisano 133 miliona dolara za poslednji dio kampanje, ali se očekuje da će ta cifra porasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 23:53