корона вирус / - фото: архива Дан
17/02/2022 u 12:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израел укида зелене пропуснице jер талас заразе омикроном jењава

Израел jе прошле године пожурио да вакцинише већи део одрасле популациjе пошто jе склопио уговор са Фаjзером да се у замјену за медицинске податке константно снабдијева вакцинама

Премиjер Израела Нафтали Бенет наjавио jе да ће зелена пропусница коjа jе доказ о вакцинациjи против корона вируса бити суспендована, jер броj новозаражених ковидом наставља да опада.

Он jе после састанка са здравственим званичницима рекао jе да jе талас омикрона у Израелу „сломљен“ и да следи додатно смањење рестрикциjа уведених због пандемиjе.

Зелена пропусница, израелски дигитални вакцинални пасош, био jе неопходан у затвореним просторима и на великим окупљањима, као доказ да су се људи опоравили од корона вируса или су су примили наjмање три дозе вакцине.

Иако jе броj дневних инефкциjа и даље висок, Министарство здравља Израела наводи да опада броj озбиљних случаjева ковида-19 од врхунца таласа омикрона почетком фебруара.

Израел jе прошле године пожурио да вакцинише већи део одрасле популациjе пошто jе склопио уговор са Фаjзером да се у замјену за медицинске податке константно снабдијева вакцинама.

Око 48 одсто од 9,4 милиона становника Израела jа примило три дозе вакцине Фаjзер/Биотек , а више од 72 одсто наjмање jедну дозу.

Од корона вируса у Израелу jе преминуло наjмање 9.170 људи од почетка пандемиjе прије двије године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 15:28