/ - ROBERT KENEDI MLAđI - FOTO YOUTUBE
23/08/2024 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kenedi se povukao sa predsjedničkih izbora

Nezavisni američki predsjednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi podnio je papire za povlačenje sa izbora za predsjednika u Arizoni, izjavio je državni sekretar Arizone Adrijan Fontes.

On je naveo da su se Kenedi i njegova potpredsjednička kandidatkinja Nikol Šanahan dobrovoljno povukli, prenosi Reuters.

AP navodi da do povlačenja Kenedija u Arizoni dolazi u trenutku spekulacija da bi Kenedi mogao da odustane od svoje nezavisne predsjedničke kandidature i podrži republikanskog kandidata Donalda Trampa, prenosi B92.

Reuters je ranije objavio da Kenedi želi dogovor sa republikanskim kandidatom, prema kojem bi on podržao Trampa u zamjenu za posao u njegovoj potencijalnoj administraciji.

Tramp je ranije izjavio za CNN da će "sigurno biti otvoren" za prijedlog da Kenedi bude u njegovoj administraciji ako odustane od učešća u predsjedničkog trci i podrži ga.

Kenedi je sin pokojnog demokratskog političara i američkog državnog tužioca Roberta F. Kenedija i nećak nekadašnjeg predsjednika SAD Džona F. Kenedija, koji je ubijen u atentatu.

Prethodno je nastojao da bude kandidat Demokratske stranke, ali se odlučio za nezavisnu kandidaturu. 

Kenedi kritikuje isporuku aviona F-16 Kijevu: To je prijetnja za čovječanstvo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

07. septembar 2024 09:33