Ким Џонг Ун / - СЛОБОДНИ ИЗВОРИ
28/03/2022 u 06:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ким Џонг Ун: Сјеверна Кореја ће наставити да развија офанзивно оружје

Наставићемо да остварујемо циљ јачања националног одбрамбеног потенцијала, развијајући снажније ударно оружје за опремање наше Народне армије, рекао је Ким Џонг Ун

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун рекао је да ће Сјеверна Кореја наставити да развија офанзивно оружје, јавила је новинска агенција Јонхап, позивајући се на сјевернокорејске медије.

„Наставићемо да остварујемо циљ јачања националног одбрамбеног потенцијала, развијајући снажније ударно оружје за опремање наше Народне армије“, рекао је он.

Ким Џонг Ун је то дао коментар током фотографисања са научницима и званичницима, што је довело до „успјешног пробног лансирања новог типа интерконтиненталне балистичке ракете Хвасон-17“, саопштила је новинска агенција КЦНА.

Сјеверна Кореја је 24. марта извела своје 12. лансирање ракете од почетка ове године. Пјонгјанг је потврдио да је извео пробно лансирање интерконтиненталне балистичке ракете Хвасон-17. Јапанско Министарство одбране сматра да би уз конвенционалну путању домет ракете могао да буде 15.000 километара, што је довољно да покрије цијелу територију Сједињених Држава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:10