/ - FOTO MEDIABIRO
26/09/2023 u 08:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina i EU razgovarali o ekonomskim i trgovinskim pitanjima

Kineski vicepremijer istakao je da se ove godine obiljeležava 20 godina od uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i EU

Kina i Evropska unija (EU) u ponedjeljak su sprovele otvorenu i pragmatičnu komunikaciju o pitanjima kao što su makroekonomija, trgovina i investicije, industrijski i lanci snabdijevanja, kao i finansijska saradnja, i postigle niz korisnih konsenzusa.

Tokom desetog ekonomskog i trgovinskog dijaloga Kine i EU na visokom nivou u Pekingu, kineski vicepremijer He Lifeng rekao je da je Kina spremna da radi sa EU na potpunoj primjeni važnog konsenzusa koji su postigli lideri dvije strane, i da sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i EU povede na novi nivo.

He, takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, i Valdis Dombrovskis, izvršni potpredsjednik Evropske komisije zajedno su vodili dijalog.

Kineski vicepremijer istakao je da se ove godine obiljeležava 20 godina od uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i EU.

- Kina će raditi sa EU na konsolidaciji saradnje u tradicionalnim oblastima, aktivnom istraživanju novih oblasti saradnje, zajedničkom rješavanju globalnih izazova- rekao je.

Dombrovskis je rekao da je EU voljna da radi sa Kinom na jačanju pragmatične saradnje na polju ekonomije i trgovine i pogura održivi razvoj odnosa EU i Kine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:26