/ FOTO: WWW.CRIMESITE.NL
07/05/2022 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колумбијски краљ кокаина изручен Америци

Клан дел Голфо је и даље најмоћнија криминална организација у Колумбији, са скоро 2.000 добро наоружаних чланова

Даиро Антонио Усуга (алиас „Отонијел“, 50) стигао је у Сједињене Државе након што је изручен из Колумбије. То је саопштио председник Колумбије Иван Дуке. Као вођа клана дел Голфо, Отониел је у Сједињеним Државама осумњичен да је извршио велике пошиљке кокаина у ту земљу, као и убиства.

Раније овог мјесеца , Отониел је изгубио поступак против екстрадиције у Колумбији. Усуга је задржан у Боготи и преко војног аеродрома пребачен у САД, пише Crimesite.

У САД ће се скоро сигурно суочити са доживотном робијом осим ако не уђе у неки други договор који би укључивао, на примјер, пружање информација о активностима мексичког нарко картела и корупцији на високом нивоу.

Клан дел Голфо је и даље најмоћнија криминална организација у Колумбији, са скоро 2.000 добро наоружаних чланова. Али, утицај мексичких криминалаца у врху колумбијских криминалних пословних кругова нагло расте.

Усуга је у САД такође осумњичен за убиства војника, политичара и званичника и за везе са крајње десничарским паравојним организацијама. У САД су на листи терористичких организација. Клан дел Голфо углавном се састоји од људи који су раније били запослени у тим организацијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:10