Краљица Елизабета / - РТС
11/03/2022 u 22:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краљица Елизабета неће доћи на прославу Дана Комонвелта

Елизабету Друга ријетко се могла видјети у јавности након што је провела ноћ у болници у октобру због неутврђене болести, а потом јој је љекарски тим наложио да се одмори

Британска краљица Елизабета Друга неће присуствовати прослави Дана Комонвелта у понедјељак, саопштила је Бакингемска палата у петак, што је требало бити прво појављивање 95-годишње краљице у јавности након што су јој љекари препоручили одмор.

Елизабету Друга ријетко се могла видјети у јавности након што је провела ноћ у болници у октобру због неутврђене болести, а потом јој је љекарски тим наложио да се одмори. У фебруару је пребољела коронавирус.

Осјећала се довољно добро да у понедјељак у дворцу Виндзор прими канадског премијера Џастина Трудоа, а своје дужности углавном обавља из удобности свог дома.

Бакингемска палата саопштила је да ће је њен син и пријестолонасљедник принц Чарлс замијенити на годишњој прослави Комонвелта који окупља 54 земље.

- Након што је разговарала о будућим обавезама…краљица је замолила принца од Велса да је представља на прослави Дана Комонвелта у Вестминстерској опатији  у понедјељак - наводи се у саопштењу.

“Краљица ће наставити с осталим планираним ангажманима, укључујући приватне аудијенције идућег недјељама”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:26