Краљица Елизабета / - РТС
26/11/2021 u 10:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Откривено што се налази у тајном сефу британске краљевске породице

Краљевска породица има право на повећан ниво приватности како би се заштитило достојанство и углед јавне улоге чланова породице

Откривено је шта се све налази у тајном сефу британске краљевске породице. Ријеч је о опорукама које садрже посљедње ријечи чланова краљевске породице, преноси Avaza.ba.

У сефу се налази и опорука принца  Филипа, заједно с опорукама 32 друга висока члана краљевске породице. О њему брине судац Врховног суда Сир  Ендрју Мекфарлејн.

За британске медије је открио да поруке датирају још од 1911. године, а у њему се налазе и посљедње жеље мајке краљице Елизабете, њене сестре принцезе Маргарет и краља Едварда VIII.

- Сада сам чувар сефа у којем се налази преко тридесет омотница, од којих свака наводно садржи запечаћену опоруку преминулог члана краљевске породице - рекао је Мекфарлејн.

Међутим, осим сазнања чије су опоруке похрањене у краљевском сефу поред оне војводе од Единбургха, врло је мала шанса да ће у јавност изаћи детаљи из неких докумената. Краљевска породица има право на повећан ниво приватности како би се заштитило достојанство и углед јавне улоге чланова породице.

Судија је и додао да објављивање пописа служи да би се постигла транспарентност, али ништа више од тога.

Принц Филип умро је у априлу, а његова опорука, као и опоруке свих чланова краљевске породице, остат ће тајна најмање 90 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:24