Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
19/02/2023 u 20:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljekari bez granica: Hitno povećati humanitarnu pomoć na sjeveru Siriji

Konvoj od 14 kamiona pomoći MSF-a žrtvama zemljotresa stigao je danas u Siriju preko graničnog prelaza Al Hamam iz Turske

Međunarodna nevladina organizacija Ljekari bez granica (MSF) pozvala je na hitno povećanje humanitarne pomoći na sjeveru Sirije.

Konvoj od 14 kamiona pomoći MSF-a žrtvama zemljotresa stigao je danas u Siriju preko graničnog prelaza Al Hamam iz Turske, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ljekari bez granica su kazali da je pomoć sada zanemarljiva.

- Potrebno je mnogo više da bi se odgovorilo na razmjere humanitarne krize, naveli su iz te organizacije.

U njihovom konvoju stiglo je oko 1,3 hiljade šatora sa opremom za izolaciju od hladnoće. Iz MSF-a su najavili da će uskoro stići i konvoj medicinske pomoći.

Prvi konvoj omoći Ujedinjenih nacija stigao je u sjeverozapadnu Siriju 9. februara, tri dana nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu državu i Tursku.

Tada je saopšteno da su u šest kamiona poslati dušeci, ćebad, šatori, oprema za prvu pomoć i solarne lampe za oko pet hiljada ljudi.

Humanitarna pomoć pobunjeničkim oblastima u Siriji šalje se iz Turske, dok u oblasti koje kontroliše sirijska vlada dolazi na aerodrome u Damasku, Alepu i Latakiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:22