Емануел Макрон / - фото: Принтскрин
22/09/2021 u 19:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Макрон враћа амбасадора у Вашингтон: Француски и амерички предсједник се договорили да обнове повјерење

Француска jе прошле седмице повукла своjе амбасадоре из САД и Аустралиjе jер jе због новог пакта остала без уговора о градњи подморница за Аустралиjу у вриједности од око 40 милиjарди долара

Француски предсједник Емануел Макрон следеће седмице ће послати назад у САД свог амбасадора након што jе амерички предсједник Џо Баjден признао да би консултациjе са Француском прије склапања безбједносног пакта са Аустралиjом спријечиле дипломатски спор, саопштено jе из Макронове канцелариjе, пише Блиц.рс.

Француска jе прошле седмице повукла своjе амбасадоре из САД и Аустралиjе jер jе због новог пакта остала без уговора о градњи подморница за Аустралиjу у вриједности од око 40 милиjарди долара.

Макрон и Баjден су данас разговарали телефоном и договорили се да покрену дубоке консултациjе ради обнављања поверења, наводи се у саопштењу из Jелисеjске палате.

Макрон и Баjден ће се састати у Европи краjем октобра.

Осим тога, САД су се обавезале да поjачаjу подршку антитерористичким мисиjама коjе европске земље воде у афричком региону Сахел, наводи Макронова канцелариjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:55