Unspalsh, ilustracija
20/07/2021 u 18:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачка: Креће вакцинација у поплављеним зонама

Вода је уништила све, али не и проклети вирус, огорчено је констатовао Олав Кулак координатор вакцинације против корона вируса у том региону.

Волонтери Црвеног крста и службе за ванредне ситуације у Њемачкој, поставили су данас мобилне тоалете и распоредили комбије за вакцинацију у регионима опустошеним поплавама, покушавајући да спријече избијање ванредне здравствене ситуације, јављају агенције преносе медији.

У прошлонедељним разорним поплавама погинуло је више од 160 људи и уништена су села у брдовитим округу Арвајлер, а хиљаде људи су остале у рушевинама, без канализације и пијаће воде.

-Немамо воде, немамо струје, немамо гаса. Тоалети се не могу чистити. Ништа не ради. Не можете ни да се истуширате. Имам скоро 80 година и никада нисам доживјела нешто слично-рекла је Урсула Шук.

Осјећај невјерице је масовно присутан међу становницима и хуманитарним радницима који настоје да се изборе с хаосом изазваним поплавама.

Ако операција расчишћавања не буде брза постоји ризик од ширења заразних болести, а очевици тврде да су видјели пацове који улазе у контејнере и хране се одбаченим намирницама.

-Вода је уништила све, али не и проклети вирус“-огорчено је констатовао Олав Кулак координатор вакцинације против корона вируса у том региону.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:28