/ - PHOTO BY ISAAC QUESADA ON UNSPLASH
23/12/2021 u 18:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачки министар здравља Лотербах очекује да ће бити потребна четврта дозе вакцине

О четвртоj дози почели су да размишљаjу и медицински стручњаци у Великоj Британиjи

Њемачки министар здравља Карл Лотербах изjавио jе да очекуjе да ће бити потребна и четврта доза вакцине против ковида и тако званично покренуо у Европи дебату о неопходности друге бустер дозе.

За сада jе у европским државама, поготово оним богатим, на снази одлука о давању треће дозе, а о евентуалноj четвртоj jош ниjе разговарано.

- Лично бих очекивао четврту дозу, али научни подаци jош не указуjу да ли ће то бити неопходно - рекао jе Лотербах, преноси Политико.

О четвртоj дози почели су да размишљаjу и медицински стручњаци у Великоj Британиjи, али jош ниjе заузет коначан став, пренео jе Телеграф.

За сада jе Израел прва држава у свету коjа jе званично препоручила четврту дозу стариjим особама и медицинским радницима.

Генерални директор Светске здравствене организациjе Тедрос Гебреjесус jе у сриједу упозорио да ће давање треће дозе „вјероватно продужити, прије него скратити пандемиjу“, због тога што ће се вакцине и даље усмеравати у земље са иначе високим процентом вакцинисаних, док ће у другим краjевима свијета вирус наставити да се шири и да мутира међу невакцинисанима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 00:17