Лабораторија за ПЦР тестове / - SASAMATIC
05/06/2021 u 12:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Од данас у Словениjу и са негативним брзим тестом

Како jе прописала Влада, улазак у Словениjу од сада ће бити могућ и са негативним брзим тестом, с тим да од узимања узорка до доласка на границу ниjе прошло више од 48 сати

 У Словениjу ће од данас моћи да се улази и са негативним брзим антигенским тестом, а влада jе наjавила и даља попуштања мjера за идућу седмицу.

Улазак у Словениjу без карантина од краjа прошле године био jе могућ само уз негативан ПЦР тест, осим за изузетне случаjеве, као што су медицински, образовни или брига за породицу и некретнину.

Како jе прописала Влада, улазак у Словениjу од сада ће бити могућ и са негативним брзим тестом, с тим да од узимања узорка до доласка на границу ниjе прошло више од 48 сати.

У оквиру попуштања мjера влада jе од понедjељка поново дозволила активности оџачара и грађевинске радове, а у цjелини се дозвољава конгресна делатност у туризму, преноси Хина, пише агенција Мина.

Хотели ће моћи да попуњаваjу три четвртине смjештаjних капацитета ако су гости вакцинисани, ако су пребољели ковид-19 или имаjу негативан тест, а иста правила важе и за базене коjи се такође отвараjу.

Словениjа jош не издаjе дигиталне потврде о ковид статусу, па ће Словенци коjи путуjу у иностранство с потврдама коjе у домовима здравља добиjаjу након вакцинациjе моћи да путуjу само у Хрватску и Аустриjу са коjима о томе постоjе билатерални договори.

Према подацима словеначке владе, у последња 24 сата у тоj земљи jе забиљежено 280 новозаражених и два смртна случаjа од корона вируса.

Иако се ситуациjа поправља, у болницама jе jош 205 ковид пациjената, од коjих 59 на одjељењима интензивне неге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:09