Матеуш Моравјецки / - YOUTUBE/PRINTSKRIN
22/05/2022 u 22:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пољски премијер тражи да Норвешка подијели са другима профит од нафте и гаса

Он је истакао да се Норвешка због свега што се дешава у Украјини „индиректно гоји“ и позвао је младе људе да о томе пишу својим пријатељима у Норвешкој

Норвешка због рата у Украјини остварује огроман профит од извоза нафте и гаса и морала би да га подијели са другима, изјавио је пољски премијер Матеуш Моравјецки, говорећи на једном скупу младих у Варшави.

Он је истакао да се Норвешка због свега што се дешава у Украјини „индиректно гоји“ и позвао је младе људе да о томе пишу својим пријатељима у Норвешкој.

Профит од продаје нафте и гаса знатно ће надмашити годишње просјеке и у држави која има нешто више од пет милиона становника ове године ће премашити 100 милијади еура. Морају одмах подијелити тај гигантски профит, јер није ни нормално, ни поштено да не буде тако, казао је Моравјецки, преноси Тасс.

На ту изјаву су веома брзо стигли бројни коментари. Владајућа странка је бранила премијера саопштивши да се и у Норвешкој разговара о томе да се дио тог новца опређели за помоћ Украјини.

Опозиционе партије су критиковале изјаву Моравјецког и истакле да би она могла да има негативан утицај на односе Норвешке и Пољске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:17