Путин  / -Фото: ТАСС
05/11/2021 u 09:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Крим је увијек са Русијом, то је воља нашег народа

Таква је суверена, слободна и непоколебљива воља цијелог руског народа, каже руски лидер

Kрим и Севастопољ су заувијек са Русијом, јер је таква суверена, слободна и непоколебљива воља цијелог руског народа, изјавио је предсједник Владимир Путин.

Путин је то поручио после полагања цвијећа на меморијал у Севастопољу посвећен окончању Грађанског рата 1917-1922.

Путин је подсјетио да меморијални комплекс служи као знак да Русија памти и воли све синове и кћерке који су јој одани, са које год стране барикаде су некада били, преноси Спутњик.

- Наша земља је повратила историјско јединство. Та жива, нераскидива веза се посебно снажно осјећа наравно овдје, у Севастопољу, на Kриму- Дан народног јединства директно је повезан са једним од драматичних, судбоносних периода у историји наше земље. Почетком 17. вијека она се налазила на ивици губитка свог суверенитета, могла је заувијек да нестане са мапе Европе и свијета, али народ Русије није то дозволио. Придруживши се устанку Мињина и Пожарског, народ је заштитио родну земљу, ослободио се интервенциониста, окупатора и издајника, вратио снажну власт, ставио тачку на међусобне препирке, преузео одговорност за спасење земље и отворио пут за препород и јачање Русије- истакао је Путин.

С тим у вези, Путин је подсјетио да је прошло више од четири вијека, али да тај подвиг и даље задивљује својим моћним, патриотским поривом, чињеницом да су људи сами спознали да су судбина и будућност отаџбине изнад свега.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 02:41