/ - ФОТО: UNSPLASH
05/08/2021 u 10:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД наjављуjу вакцинациjу као услов за стране путнике

Баjденова администрациjа задржала jе мjере, коjе су озбиљно ограничила могућност доласка у САД, наводећи као разлог ширење делта вариjанте вируса

Администрациjа америчког предсjедника Џозефа Баjдена наjавила jе прве кораке ка доношењу мjере да сви страни посjетиоци Сjедињених Америчких Држава (САД), мораjу да буду вакцинисани против коронавируса.

Како преноси Тањуг, jедан неименовани званичник Биjеле куће рекао jе АП-у, да би таj услов био дио поступног административног ублажавања ограничења путовања за стране држављане коjи долазе у САД, преноси агенција Мина.

За то ниjе одређен временски оквир, али се очекуjе да ће сви они, уз неке ограничене изузетке, морати да се вакцинишу против Ковид-19.

Баjденова администрациjа задржала jе мjере, коjе су озбиљно ограничила могућност доласка у САД, наводећи као разлог ширење делта вариjанте вируса.

Према постоjећим правилима, недржављанима САД коjи су у претходних 14 дана били у Кини, европском шенгенском простору, Великоj Британиjи, Ирскоj, Бразилу, Jужноj Африци и Индиjи забрањен jе улазак у земљу.

Сви путници у САД, без обзира на статус вакцинациjе, такође мораjу да покажу доказ о негативном тесту на ЦОВИД-19, коjи ниjе стариjи од три дана од тренутка доласка у земљу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:09