Pho / - PHOTO BY DAVID BEALE ON UNSPLASH, ILUSTRACIJA
27/01/2023 u 23:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD najoštrije osudile napad u istočnom Jerusalimu

Hamasov portparol Hazem Kasem rekao je da je herojska operacija "osveta za mučenike Dženina", prenijeli su izraelski mediji

Sjedinjene Američke Države osudile su "užasan" napad koji se dogodio večeras u istočnom Jerusalimu, gdje je oružani napadač ubio sedmoro ljudi u blizini sinagoge, sudeći po najnovijim policijskim izvještajima, javljaju agencije prenose mediji.

Zamjenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel rekao je novinarima da se taj "očiti teroristički napad najoštrije osuđuje", da je "apsolutno užasan" i izrazio solidarnost s izraelskim narodom i naglasio da je Vašington u "bliskom kontaktu" s izraelskim vlastima, prenio je Frans pres.

(VIDEO) Teroristički napad u Jerusalimu: Sedmoro ubijeno, deset povrijeđenih

Portparol je dodao da nema promjene u programu posjete državnog sekretara SAD Entonija Blinkena koji će u nedjelju doputvati u Egipat, a u ponedjeljak posjetiti Jerusalim i Ramalu na Zapadnoj obali i razgovarati o mjerama da se smanji napetost.

Ubrzo poslije napada u Jerusalimu ekstremističke organizacije Hamas i Islamski džihad u pojasu Gaze su rekle da je maskar "prirodan odgovor" na " zločine izraelske okupacije".

Portparol islamskog džihada Tarik Ez El-Din izjavio je da je ta organizacija pohvalila, kako je naveo samoubilačku operaciju u Jerusalimu "u pravo vrijeme i na pravom mjestu u odgovoru na masakr Dženinu", aludirajući na jučerašnju vojnu raciju u kojoj je ubijeno devetoro Palestinaca.

Hamasov portparol Hazem Kasem rekao je da je herojska operacija "osveta za mučenike Dženina", prenijeli su izraelski mediji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:36