Photo by Tim Mossholder on Unsplash
30/08/2021 u 21:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД: Због маске професор дао отказ, психолози су га звали да се врати

Његове колеге психолози су га звали да се врати и одржи два предавања овог семестра, али је одбио након инцидента с маском

Амерички професор у пензији Ирвин Бернштајн, који је радио хонорарно на Универзитету Джорџија, дао је отказ, јер је једна студенткиња држала маску испод носа.

Она је прво ушла на предавање без маске, а онда јој је колега додао маску, међутим, ставила ју је само преко уста, не покривајући и нос, пренио је студентски лист "Ред енд Блек".

Када ју је професор замолио да лијепо стави маску, одговорила му је да не може да дише и да је имала проблема са дисањем док је држала маску преко носа, пренео је "Њујорк пост".

Бернштајн је потом рекао студенткињи да би могао да умре од ковида, јер има придружене болести као што су дијабетес, хипертензија, а додао је да има још неке здравствене проблеме због година.

Након што је игнорисала његову молбу, Бернштајн, који је сазнао да су два његова студента била позитивна на ковид, одмах је објавио да даје отказ, написавши на табли кредом "нема маски, нема предавања", након чега је изашао из амфитеатра.

Бернштајн је почео да предаје на Универзитету Джорџија 1968. године, а пензионисао се 2011. године, иако је и касније радио хонорарно као професор.

Његове колеге психолози су га звали да се врати и одржи два предавања овог семестра, али је одбио након инцидента с маском.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:43