Амерички носач авиона / - Википедија
25/01/2022 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Седморо повријеђених у несрећи на америчком носачу авиона, пилот се катапултирао

Пилот се безбједно катапултирао из авиона и извучен је америчким војним хеликоптером. Он је у у стабилном стању, али укупно је седам морнара повријеђено, наводи се у саопштењу

Седам припадника америчке ратне морнарице повријеђено је када је амерички ратни авион Ф-35Ц, током рутинских операција, имао несрећу током слијетања на писту носача авиона УС С Карл Винсон у Јужном кинеском мору, а пилот био приморан да се катапултира, саопштено је из Пентагона.

- Пилот се безбједно катапултирао из авиона и извучен је америчким војним хеликоптером. Он је у у стабилном стању, али укупно је седам морнара повријеђено - наводи се у саопштењу и прецизира да су тројица припадника морнарице морала да буду евакуисана до медицинске установе у Манили, док је четворо збринуто на броду и пуштено након указане помоћи, преноси Ројтерс.

Морнарица је саопштила да је покренула истрагу у узроцима несреће млазног авиона Ф-35 који производи компанија Локид Мартин.

Америчко министарство одбране саопштило је раније да су двије ударне групе америчких морнаричких носача авиона, које предводе бродови УС С Карл Винсон и УС С Абрахам Линколн, у недјељу почеле операције у Јужном кинеском мору, пренијела је агенција Ројтерс.

У саопштењу је наведено да ће се изводити вјежбе које укључују операције против подморница, ваздушни напади и ПВО с циљем јачања борбене готовости.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:24