Vojna parada / - EPA
22/10/2024 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sjeverna Koreja demantuje slanje trupa Rusiji za rat u Ukrajini

Sjeverna Koreja je negirala da je Rusiji obezbijedila trupe koje bi mogle da budu mobilisane u sukobu u Ukrajini, a predstavnik Pjongjanga u Ujedinjenim nacijama (UN) je za takve tvrdnje Seula rekao da su "neosnovane glasine".

- Što se tiče takozvane vojne saradnje sa Rusijom, moja delegacija ne osjeća potrebu da komentariše ove neosnovane stereotipne glasine - rekao je predstavnik Sjeverne Koreje na sjednici Generalne skupštine UN u Njujorku.

Ove tvrdnje Seula „imaju za cilj da ukaljaju imidž“ Sjeverne Koreje i „potkopaju legitimne, prijateljske i kooperativne odnose između dvije suverene države“, dodao je zvaničnik, prenosi Nova.rs.

SAD zabrinute zbog izvještaja o vojnicima Sjeverne Koreje u ruskim snagama u Ukrajini

Južna Koreja je juče pozvala ruskog ambasadora u Seulu na razgovor sa zahtjevom o „trenutnom“ povlačenju vojnika koje je, prema tvrdnjama Južne Koreje, Pjongjang poslao kao podršku Moskvi u ratu protiv Ukrajine, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova.

Oko 1.500 pripadnika sjevernokorejskih specijalnih snaga se već nalazi u Rusiji i očekuje se da će uskoro krenuti na front, saopštila je u petak obavještajna agencija Južne Koreje.

Seul očekuje da će u Rusiju biti poslato oko 12.000 sjevernokorejskih vojnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

22. oktobar 2024 11:33