Ким Џонг Ун / - СЛОБОДНИ ИЗВОРИ
12/01/2022 u 20:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјеверна Кореја потврдила да је успјешно тестирала хиперсоничну ракету

То је друго тестирање хиперсоничне ракете Сјеверне Кореје за недјељу дана, а она су почела септембра прошле године

Сјеверна Кореја саопштила је данас да је њен лидер Ким Џонг Ун надгледао успјешан тест лансирања хиперсоничне ракете, за коју је рекао да ће значајно повећати нуклеарно „одвраћање од рата“.

Извјештај државних медија услиједио је дан након што су војске САД, Јужне Кореје и Јапана саопштиле да је Сјеверна Кореја испалила сумњиву балистичку ракету на свом подручју, у Источно кинеско море, јављају медији.

Сјевернокорејска новинска агенција (КЦН) јавила је да је ракета са „хиперсоничном бојевом главом погодила прецизно мету удаљену 1.000 километара“.

То је друго тестирање хиперсоничне ракете Сјеверне Кореје за недјељу дана, а она су почела септембра прошле године.

КЦНА је саопштила да је Ким Джон Ун похвалио војне научнике и званичнике укључене у развој хиперсоничног ракетног система, који је описао као најзначајнији дио новог петогодишњег плана објављеног почетком 2021. за јачање војних снага земље.

Портпарол америчког Стејт департмента Нед Прајс рекао је да Вашингтон осуђује лансирање ракета, које крши више резолуција Савјета безбједности УН, и позвао Пјонгјанг да се укључи у „одрживи и суштински дијалог“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:50