/ - UNSPLASH: CAMILO JIMENEZ HITNA POMOć, ILUSTRACIJA
03/09/2024 u 08:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Školski autobus uletio u grupu učenika: Poginulo najmanje 11, povrijeđeno 13 osoba

Školski autobus uletio je jutros u veću grupu učenika na ulazu u srednju školu u gradu Taijan u provinciji Šandong na istoku Kine i usmrtio najmanje 11 osoba, a povrijedio 13, saopštile su lokalne vlasti okruga Dongping.

Nesreća se dogodila u 07.27 časova ujutro kada je iznajmljeni autobus za prevoz učenika „izgubio kontrolu“ i udario u grupu okupljenu pored puta, saopšteno je iz policije, prenosi agencija Sinhua.

Među povrijeđenima je jedna osoba koja je u kritičnom stanju, dok su ostali stabilni, a policija je potvrdila da je vozač autobusa priveden i da se istražuje uzrok nesreće.

Učenici i njihovi roditelji su stajali ispred ulaza u srednju školu kada je autobus uletio među njih i usmrtio šest roditelja i pet učenika, navodi se u saopštenju.

Uzrok ove nesreće još uvek nije poznat, ali bezbjednost u preopterećenim školskim autobusima već dugo predstavljala problem u Kini, ocjenjuje AP.

U nesreći koja se dogodila 2017. godine, dvanaest osoba, uključujući 11 mališana iz vrtića, poginulo je kada je školski autobus sletio sa puta i zapalio se u gradu Vejhai takođe u provinciji Šandong.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:22