Вучић са Лајчаком / - Инстаграм
02/05/2022 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сусрет Лајчака са Вучићем и Куртијем у Берлину у сриједу

Премијер Косова и српски предсједник су се састали у два наврата прошлог љета међутим оба сусрета су окончана међусобним оптужбама и нису довели до резултата

Портпарол Европске уније (ЕУ) за спољну политику и безбједност Петер Стано потврдио је да ће специјални представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак у сриједу у Берлину имати заједнички састанак са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером Косова Аљбином Куртијем.

Прије овог сусрета косовски премијер, а потом и српски предсједник имаће одвојене састанке са њемачким канцеларом Олафом Шолцом.

- На позив канцелара Шолца, специјални представник ЕУ Лајчак ће такође отпутовати у Берлин како би се састао са канцеларом, а потом и одржао одвојени неформални састанак са предсједником Вучићем и премијером Куртијем - навео је Стано.

Он је у писаном одговору додао да овај сусрет има са циљ подршку дијалогу о нормализацији односа који води ЕУ, преноси Радио Слободна Европа (РСЕ).

То ће бити први сусрет Вучића и Куртија након јула прошле године, када су су састали у оквиру бриселског дијалога.

Премијер Косова и српски предсједник су се састали у два наврата прошлог љета међутим оба сусрета су окончана међусобним оптужбама и нису довели до резултата.

Мирослав Лајчак је недавно у интервјуу за РСЕ потврдио да ће сазвати нову рунду на највишем политчком нивоу једино када буде имао назнака да су Курти и Вучић спремни да се око нечег договоре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:09